Jump to content

Photo

Viimeisimmät hankintanne vol. 668


 • Please log in to reply
677 replies to this topic

#51
Guest_starkkux_*

Guest_starkkux_*
 • Guests
Hippi skarppaa nuorisomusiikin ja nykyhopin saralla, mukaan tarttui Kanye Westin "Graduation". Herrat 50 Cent ja West kisasivat siitä, kumman samana päivänä julkaistava levy myy enemmän ja 50 uhosi lopettavansa musiikin teon, jos häviää. Hävisi, ja ihan syystäkin - Vaikka Kanye onkin kova poika kierrättämään muiden biittejä, tässä on hiton hyvä fiiwis! Ihan toista kuin erään toisen "pyssyt, pillut ja isot autot"-pullistelut!

Ainoa miinus tässä on vaan se, että herra viiskytä senttiä söi sanansa ja jatkaa räpiköimistään. :huh:
 • 0

#52
Guest_Nemo__*

Guest_Nemo__*
 • Guests
Ja taas levyhyllyjen välistä kotiin. Tällä kertaa kannoin kotiin:

Northern Kings - We Don't Need Another Hero
Reborn-albumin paljon radiosoittoa saanut sinkkubiisi. Muut Rebornin biisit ovat lähinnä sitä ihankiva-osastoa, mutta Tina Turner-cover putosi ensi kuulemalla. Neljän vokalistin yhdistelmä toimii samattomasti: Marcon, Tonyn ja Jarkon korkeita nuotteja tasapainottaa JP Leppäluodon basso. Tämä on niitä harvoja tapauksia, joissa cover on parempi kuin alkuperäinen.

HIM - Greatest Lovesongs vol. 666
Heti ensimmäisen biisin perusteella voi sanoa, että tämä on soundipuolella parasta HIMiä koskaan. Omalla tavallaan GLS on myös HIMin paras levy. Levyt tästä eteenpäin ovat menneet loivaa alamäkeä, poikkuksena Love Metal. Tekstipuolella on ne tutut HIM-elementit rakkaus ja kuolema ja pedon lukua viljellään siellä täällä. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että levysoittimeni väittää, että albumilla on 66 biisiä ja että sen kesto on 66:06. :D
 • 0

#53
Guest_starkkux_*

Guest_starkkux_*
 • Guests
Porcupine Tree : The Sky Moves Sideways

Melkosta parhautta ja onnistunutta trippailevaa tunnelmointia, vaikka paikka paikoin oli aika vahvoja Led Zeppelin ripoffeja havaittavissa.

Vaan ei se haittaa - Simpsonien poliisipäällikkö Wiggumia lainaten; "Yeah, I wanna hallucinate too!". Oivaa päänpehmennysmusiikkia, me likey!
 • 0

#54
Guest_Vinyyli hanska_*

Guest_Vinyyli hanska_*
 • Guests
Tuli ostettua tänään.
Sublime-second hand smoke. Letkeetä ska punkkia jostain long beachin auringon alta.Hyvä lätty varsinkin piristämään näin synkällä säällä.(kuunnelkaa vaikka http://video.google....2...h&plindex=0

Tuli mukaan myös Roger Watersin levyt:
Amused to Death
Radio K.A.O.S
The pros and cons of hitch hiking....yhtäkään en oo vielä ehtinyt kuunnella mut oli pakko ostos kovana Pink floyd fanina. Kerron ehkä joskus myöhemmin miltä levyt kuulosti.

Ja viimenen hankinta Pennywisen-From the ashes.
Huono levy. Pitäis olla punkkia mut taitaa jätkät alkaa olee liian vanhoja jo tohon hommaan :huh: . Menee sanotuksetki pelkästään presidentti Bushin ja koko jenkki yhteiskunnan haukkumiseksi, niinkuin taitaa nykyään olla muotia. Itse yhtyeestä sen verran, että jo 90-luvun puolella kun basisti/sanottaja päätti päivänsä niin tämä bändi kyllä kuoli mukana. Oli kolmas levy uudella kokoonpanolta jonka ostin ja varmasti viimeinen.

Edited by Vinyyli hanska, 26 November 2007 - 10:12 PM.

 • 0

#55
Guest_Savior_*

Guest_Savior_*
 • Guests

Porcupine Tree : The Sky Moves Sideways

Melkosta parhautta ja onnistunutta trippailevaa tunnelmointia, vaikka paikka paikoin oli aika vahvoja Led Zeppelin ripoffeja havaittavissa.

Vaan ei se haittaa - Simpsonien poliisipäällikkö Wiggumia lainaten; "Yeah, I wanna hallucinate too!". Oivaa päänpehmennysmusiikkia, me likey!


Helekkari, multahan puuttuu vielä tuo. Vai Led Zeppeliniä, ettei King Crimsonia ja Pink Floydia tällä kertaa? Nykyään PT:llä vaikutteita on niin paljon että rip-offit on vaan hauskoja (itseänikään eivät ole tosin koskaan haitanneet), Anesthetizen Gojira-Muse riffit vuorotellen on aika jännää kuultavaa. Ah, pitääpä laittaa FOTBP soimaan.

On se vaan. Jonkun aikaa sitten aattelin että tänä vuonna en osta enää yhtään levyä mutta kyllä siellä muutama pakkohankinta taas löytyis. Mutta jos ekana SIJOITTAISI huonekaluihin. :P
 • 0

#56
Dillinger

Dillinger
 • Members
 • 6347 posts
 • GenderNot Telling
Avantasia: Lost in Space I ja II-singlet tupsahtivat postissa:

On kyllä tyyli muuttunut sitten edellisen Avantasia kokopitkän, mutta ei minusta huonompaan suuntaan ainakaan. Hienot kertsit ja hyvä meininki ovat edelleen tallella vaikka Helloween haiseekin vähän liikaa läpi monissa biiseissä. Extrabiisejä on molemmilla sinkuilla, enkä olisi niitä muuten ostanutkaan. Ja yllättävää kyllä, itse nimibiisi Lost in Space osoittautui koko tämän paketin huonoimmaksi biisiksi, sinkut ovat aina niin perkeleen kaavamaisia. Musiikki siis toimii erittäin hyvin, mutta minä en voi sille mitään että Sascha Paethin joka levylleen tunkema tunkkainen äänimaailma ei minua sytytä.
 • 0

The light at the end of the tunnel is just a train coming towards me.

 


#57
Guest_JPP_*

Guest_JPP_*
 • Guests
On näemmä levyjä kertynyt sitten edellisen viestini tähän ketjuun. Levyjen perässä olevat persereij... eikun tähdet ovat Rateyourmusic-sivustolla kyseisille lätyille antamani pisteet, jotka näkyvät menevän aika yksipuolisille linjoille (joko **** tai ***½ plus yksi ****½)

Eläkeläiset: Humppakonsertto -live ****
Älköön kukaan kommentoiko minun kuulteni kuuntelevansa hyvää musiikkia eikä mitään humppaa! No, ehkä ne muut humppayhtyeet on sitten huonoja (Siperian Humppa poislukien).

Unholy: Rapture ***½ (voisi oikeastaan tän päivittää neljäksi tähdeksi)
Hienoa doomia ajoittaisella naislaululla maustettuna, ei kamalan kaukana My Dying Bridesta, kuitenkin jonkin verran kauempana kuin Swallow the Sun.

The Vision Bleak: The Wolves Go Hunt Their Prey ****
Ensimmäinen (käsittääkseni) levynsä "The Deathship Has A New Captain" oli sen verran riemastuttava, että myöhemmätkin levyt on tullut hankittua. Sillä ekalla rieskalla olleet oopperamaisuudet ja paikoittainen naislaulu ovat jossain määrin jääneet, mutta edelleen kivan kuuloista tavaraa jos niin nyt voi horror metaliksi kutsuttua musiikkia kuvailla.

Viikate: Me olemme myöhäiset (single) ***½
Aikas taattua perus-Viikatetta.

Nightwish: Dark Passion Play ****½
Tästä lienee suht riittämiin näillä sivuilla jo kirjoitettu, tähdet puhukoot puolestaan.

Eloy: Inside ****
Jo aikaisemminkin kehumaani melodisemman puolen korvanmukaista krautrockia.

The Doors: Waiting for the Sun ****
Piti ostaa kun halvalla sai ja sisältää bonusraitojakin, mm. Celebration of the Lizard -tsipaleen, joka oli makuuni ehkä turhan selkeästi runonlausumista improvisointitaustalla, ihan kivaa silti. Doorsia onkin tullut edellisen kerran enemmän kuunneltua parikymmentä vuotta sitten lukioaikoina (taitaa yhtyeen musiikki vedota juurikin lukiolaisiin ja lukioikäisiin). Mainiota musiikkia kyllä edelleen.

Eno, Brian: Another Green World ***½
Kirpputorilta tuli ostettua kun halvalla sai (jaa kuka Sulo Vilen). Enemmän laulupohjaista materiaalia kuin esim. huomattavasti ambientmaisempi "Apollo - Athmospheres & soundtracks", josta pidän yhden tähden verran enemmän.

The Velvet Underground: Live at Max's Kansas City ****
Saman hintainen ja samasta paikasta ostettu kuin edellinen. Hyvää matskua ja silleen.

The Velvet Underground: Live MCMXCIII ***½
Hinta ja ostopaikka ks. kaksi ed. hankintaa. Huomattavasti tuota ylläolevaa uudempi live-esitys, mukavan erityylinen mutta puolen tähden verran vähemmän mielenkiintoinen.

Dreams of Sanity: Masquerade ***½
Naislaulettua metallihtavaa ja gootahtavaa musiikkia. Sisältää muuten version "The Phantom of the Operasta", jolla vierailevana äänenä Lacrimosan Tilo Wolff.

Pink Floyd: More ***½
Viimeinen hyllystä puuttunut levy yhtyeen virallisista studiojulkaisuista, ei ykkössuosikkini tuotannostaan, mutta eri kuunneltava silti.

Paradise Lost: In Requiem ****
Jatkaa mukavasti edellisellä levyllä tapahtunutta paluuta aikaisempiin goottihevikuvioihin. Pidän kyllä niistä välissä tehdyista koneellisemmista levyistäkin.

Verenpisara: Me tapoimme tunteen (single) ***½
Taas halvalla tehtyjä hankintoja, tasaisen varmaa Verenpisara-tuotantoa, pidän.

Verenpisara: Tunne hiekka jalkojen alla (single) ***½
ks. edellinen

Viikate: Marraskuun lauluja II ****
Tästä pidän yhtä paljon kuin ykkösosastakin vaikka muut (ainakin monet kriitikot) ovat tylsemmäksi tms. moittineet.

Viikate: Orret/Teuvo, maanteiden kuningas (single) ***½
Taattua perus-Viikatetta tämäkin.

Laibach: Tanz mit Laibach (single) ***½
Halpahankinta samasta paikasta kuin ylempänä olevat Brian Eno ja Velvet Undergroundit. Laibachille sopii tällainen monta eri versiota sisältävä singleformaatti huomattavasti sujuvammin kuin monelle muulle yhtyeelle/artistille. Sanoo hän, jolla on seuraavana kuunteluvuorossa yhtyeen levy "Sympathy for the Devil", jossa on kahdeksan eri versiota eräästä Rolling Stonesien kappaleesta.

My Dying Bride: A Line of Deathless Kings ****
Hiukan lähempänä Swallow the Sunia kuin Unholya :). Tää on aika tasaisesti neljän tähden yhtye mun kirjoissa (Trinity, As the Flower Withers ja 34.788%...Complete -levyjä lukuunottamatta).
 • 0

#58
Guest_TheFourthHorseman_*

Guest_TheFourthHorseman_*
 • Guests
34.788% on MDBn parhaita, täysin väärinymmärretty vain. Tai väärän bändin tekemä. :)
Paradise Lostista samaa mieltä, piristävän (sikäli kun PL piristävää voi olla...) kuuloista kun on taas Draconian Timesin aikaista meininkiä, itse en One Secondia ole pystynyt pitempään kuuntelemaan.
 • 0

#59
Dillinger

Dillinger
 • Members
 • 6347 posts
 • GenderNot Telling
Ironican esikoislätty tarttui tänään töistä mukaan ja viimeinen biisi soi kun tätä kirjoitan. Olin etukäteen kuullut että tämä olisi jonkinasteista HIM-plagiointia, mutta paskan marjat, yhdessä biisissä on yksi melodia joka on kuin Valon kynästä, mutta muuten ei bändeillä ole mitään yhteistä. Reipasta poweria, gottitunnelmointia, ja hempeilyä tämä levy sisältää, ja vokalisti Elina on erittäin hyvän kuuloinen omissa korvissani, muistuttaen sekä Lullacryn Tanjaa että Sinergyn Kimiä (varsinkin rääkyminen on hyvin samankaltaista). Näin kertakuuntelulla ei lopullista arvosanaa voi antaa, mutta vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä ostokselta.

Huomenna sitten tukee Dark the Sunsin debyytti käteen, arvostelen sen tietysti myös :)
 • 0

The light at the end of the tunnel is just a train coming towards me.

 


#60
Guest_starkkux_*

Guest_starkkux_*
 • Guests

Helekkari, multahan puuttuu vielä tuo. Vai Led Zeppeliniä, ettei King Crimsonia ja Pink Floydia tällä kertaa? Nykyään PT:llä vaikutteita on niin paljon että rip-offit on vaan hauskoja (itseänikään eivät ole tosin koskaan haitanneet)


You said a mouthful, hauskoja tosiaan - Pahempi puolisko on pitkän linjan Led Zeppelin-diggari ja lähestulkoon lollaili itsensä hengiltä paikka paikoin. :P
 • 0

#61
Guest_Sir Juzzi_*

Guest_Sir Juzzi_*
 • Guests
Tuli hiljan ostettua tämmöisiä:

The Flower Kings - The Sum of No Evil
Mistä Roine Stolt saa kaikki musiikilliset ideansa? Flower Kingsiltä on tullut levyjä ties kuinka monta, niistä puolet tuplia, ja Stolt säveltää vielä lukuisille muillekin projekteilleen. Suuri osa siitä musiikista on vielä äärettömän loistavaa, niin tämä puun takaa ilmaantunut uutuuskin. Tällä kertaa mukavan rönsyilemätön levy, helpommin sulatettavissa kun esim. pahimmat jazz-sekoilut puuttuvat. Seassa on myös Flower Kingsin mittakaavassa yllättävän paljon vähän hyökkäävämpää ja synkeämpääkin ilmaisua. Mutta kuten tälle bändille, tai oikeastaan vanhan liiton progelle yleensä on ominaista, levystä voi muodostaa selkeän mielipiteen vasta aika paljon runsaamman kuuntelun jälkeen, mitä siitä nyt on takana.

AC/DC - Live at Donington DVD
Kolmellakin soinnulla viinasta, naisista, rokista ja pirusta laulamalla voi saada aikaan kourallisen hemmetin toimivaa musiikkia. Tässä on meininki kohdillaan, puntti alkaa vipattaa väkisinkin ja pää heilua biisien tahtiin. Kaikki mukana olevat biisitkin iskevät oikein hyvin, ja tekninen puoli on ikäisekseen kuvalliseksi tallenteeksi todella hyvällä mallilla, kuvakin on ihan katseltava ja oikealla kuvasuhteella. Kitarat ovat kovalla, Spiidi Keinonenkin kalpenisi.

Ministry - The Last Sucker
Bushinvastaisen stetsoni-industrialryhmän viimeinen levy, kuten nimikin sanoo. Tämä potkii ja kolisee hyvin, joskaan ei ainakaan vielä iske minulle ihan yhtä hanakasti kuin Rio Grande Bloodin armoton, päättymätön paahto. Joka tapauksessa kun tämä ynnätään mainitun ja Houses of the Molen jatkoksi, saadaan aika mojova hattutemppu. Oikeastaan ainut asia, josta voi osoittaa miinuksen, on rumpusoundit. Ministry on aiemminkin käyttänyt paljon ohjelmoituja rumpuja, mutta miksi ihmeessä tälle levylle on pitänyt laittaa tuollaiset stanan keinotekoiset Windows-MIDI-soundit?

Edited by Sir Juzzi, 28 November 2007 - 05:01 PM.

 • 0

#62
Guest_JPP_*

Guest_JPP_*
 • Guests

34.788% on MDBn parhaita, täysin väärinymmärretty vain. Tai väärän bändin tekemä. :)
Paradise Lostista samaa mieltä, piristävän (sikäli kun PL piristävää voi olla...) kuuloista kun on taas Draconian Timesin aikaista meininkiä, itse en One Secondia ole pystynyt pitempään kuuntelemaan.

Mua häiritsee kaikkein eniten tuolla levyllä (siis MDB:n 34.788%...Completella) "Heroin Chick" piisissä olevat kohinat ****ien, shittien ja cunttien tilalla. Kolmen ja puolen tähden edestä pidän siitäkin levystä kuitenkin.

Sitten uusimmat hankinnat ettei mene offtopikiksi:

Kumikameli: Kinahmo ****
Kumikameli: Simsalabim ****
Molemmat levyt hienoa materiaalia. Oikeastaan Kumikamelin tuotanto on lastenmusiikkia helvetistä, niinkun hyvässä mielessä. Tähän pitää lainata Kinahmolta kappaletta "Ekosysteemi haisee": "Njää njää njää njää, minä en kierrätä. Njää njää njää njää, kierrätys on perseestä!"
 • 0

#63
Dillinger

Dillinger
 • Members
 • 6347 posts
 • GenderNot Telling
Nyt se Dark the Sunsin debyytti "In Darkness Comes Beauty" sitten kolahti postiin ja:

VOI JUMALAUTA!! Aivan bullettina meni kyllä ykköseksi tämän vuoden levyostoksista.

Riipivän kauniita ja kuulaita melodioita, pääosin syntikoiden soittamana, yhdistettynä mieslaluun, ja goottilevyille epätyypillisesti tempo pidetään lähes koko levyn ajan vähintään keskivaiheella, sellaista gootille tyypillistä "asfaltissa kävelyä" ei esiinny käytännössä ollenkaan. Naislaulu-täkyä ei ole ollenkaan mikä vain nostaa levyn pointseja, bändin solisti Mikko Ojala on ehkä hieman monotoninen, mutta tuollainen korina kyllä on ainoa oikea tyyli tällaisiin biiseihin.

Kyynikko voisi sanoa että levy ei sisällä mitään mitä HIM, Entwine, Type O Negative tai Before the Dawn eivät olisi tehneet aikaisemmin, mutta miksi hitossa pitäisi sisältää? Monissa levyarvioissa sanotaan että "tämä ei ole mitään uutta" mutta hitto vie, "ihan uutta" on hankala keksiä, ja jos musiikki on "ihan uutta", se on sitten liian omaperäistä arvostelijoiden mielestä.

Soundeja en rupea arvostelemaan muuten kuin sanomalla että pidän niistä tällä albumilla erittäin paljon, kaikki soittimet kuuluvat tasavertaisesti ja vaikka "muovisuus" hieman paistaakin läpi myös tältä levyltä, syytän siitä ProToolsia.

Levyn pituus on jälleen kerran se optimaalinen 10 rallia 40 minuuttiin. Tästä ei puutu mitään, ja toisaalta, mitään ei ole liikaakaan.

On kyllä aivan varma että ainakaan tänä vuonna ei tule enää yhtään tämänkaltaista mestariteosta.

Pitää vissiin sihauttaa kalja tämän bändin ja levyn kunniaksi!
 • 0

The light at the end of the tunnel is just a train coming towards me.

 


#64
tutka

tutka
 • Members
 • 1215 posts
 • GenderMale
 • LocationMuurame
Tuoreimmat hankinnat:

Turisas - The Varangian Way Director's Cut Edition

Heräteostoksena ostettu levy, mukana myös dvd jolla on kaikkea kivaa. Yllättävänkin mukavasti potkiskelee heti alkuminuuteista lähtien ja jaksaa pitää otteessaan aina koko matkan ajan. Normilevyyn verrattuna boonuksena löytyy Rasputin(joka on muuten helmi :D) ja To Holmgard and Beyondin single-edit. DVD:ltä löytyy rapsuttimen musiikkivideo, kolme livepätkää(joista Download festivalin pätkä on pisin, 4 biisiä. Muut ovat vain Battle Metal) sekä To Holmgard and Beyondin karaokeversio. Kaiken kaikkiaan erinomainen paketti.


W.A.S.P. - Double Live Assassins

Blackie ja kumppanit ovat ihan mukiinmenevässä vedossa tällä livelätyllä. Keikka alkaa aikamoisella hittitulituksella, kuusi ensimmäistä raitaa ovat nimittäin Medley(joka sisältää On Your Kneesin, I don't need no doctorin, Hellionin sekä Chainsaw Charlien), Wild Child, Animal, L.O.V.E. Machine, Killahead sekä I Wanna Be Somebody. Laatua siis. Jotenkin vain tuntuu, että mainiot Kill Your Pretty Face sekä The Horror toimisivat DVD:llä paremmin kuin CD:ltä. Totta kai levyltä löytyy klassikoita jo edellämainittujen lisäksikin, kuten The Idol sekä Blind in Texas sekä oma suosikkini Little Death. Ei ehkä pakkohankinta jokaiselle W.A.S.P.-fanille, mutta hyvä tapa tutustua bändiin.
 • 0
Nykyäänhän huumoriksi kutsutaan vittuilua, jonka on mentävä niin rankaksi, ettei kenelläkään ole kivaa.

There's a mugged leprechaun at the end of every rainbow

#65
Guest_TheFourthHorseman_*

Guest_TheFourthHorseman_*
 • Guests
Viimeisin on Primordialin To the Nameless Dead.
Vuoden levy, en jaksa perustella kauheasti sen enempää. Tunteenpalo on hyvin osuva sana kuvaamaan bändiä. Ei nyyhkymusiikkia, mutta niin helvetin moniulotteisesti koskettavaa niin musiikillisesti kuin sanoituksellisesti että tähän ei moni bändi pysty. Täyden kympin levy, ja näitä on harvassa.
 • 0

#66
Guest_Reddawn_*

Guest_Reddawn_*
 • Guests
Mä oon jopa ostanut levyjä. 8) Eli.

Eternal Tears of Sorrow: Before the Bleeding Sun Tätä olinkin etsinyt aina foorumi miitistä asti, mutta taktisesti unohdin nimen. :huh: Noh onneksi kaverin kaa katteltiin swampissa bändipaitoja ja yhessä luki bändin nimi ni kellot kilahti ja äkkiä ettiin. Ja hyvähän tämä. En tosin kauhean useasti ole vielä ennättänyt kuunella, mutta etenkin lätyn vika kappale kolahtaa. Ja sain huomata, että osasin kääntää yhden kappaleen nimen suomeksi, vaikka se japaniksi olikin laitettu (oo pisteet kotiin, kyl vielä joku päivä japanin hallitsen ;) )

Apocalyptica: Apocalyptica (?) No taattua apoa. Quutamo on ihan ykköskappale levyltä. En tiiä, mut omasta mielestä uudempi on kyllä parempi. Jotenkin tuntuu uudempi omaan korvaan paremmalta, mut ei tämäkään levy mikään huono ole (tosin Ville Valon ja Laurin laulamat kipaleet menee aina skippaukseen... ne on aikas heikkoja).

Gackt: Diabolos
Ei herran paras levy.. eikä ees toiseksi paras, mutta ainoa jonka saa Suomesta tällä hetkellä. :cry: Mut kyllä on ollut ahkerassa kuuntelussa, kun ei levyllä ole mielestäni kuin yksi aina skippaukseen menevä biisi, ja sekin on alun instrumentaali. :huh: :lol:
 • 0

#67
Dillinger

Dillinger
 • Members
 • 6347 posts
 • GenderNot Telling
Sain töistä tänään lahjaksi vapaavalintaisen levyn ja kun valikoima oli mitä oli, tarttui mukaan PAIN-bändin uusin Psalms of Extinction. Oikeastaan aika hassu levy, muutama todella tykki kappale, ja sitten kyllä aikamoista hohhoijaatakin muuta kappale. Rammstein tuli kyllä äkkiä mieleen, mutta onneksi kieli on sentään englanti. Luultavasti paranee vielä kun jatkan kuuntelua. Ja toisaalta, ilmainen kun oli, ei voi valittaa. Pitänee katsastaa bändin muutkin levyt kyllä.
 • 0

The light at the end of the tunnel is just a train coming towards me.

 


#68
Guest_Atruegilmore_*

Guest_Atruegilmore_*
 • Guests
Hyväksytäänkö kirjastolainaukset "hankinnoiksi"? :lol:

(En juuri osta levyjä, kun kirjastolevyjen laina-aikoja voi uusia sen verta, että palautuspäivänä levy on jo kulunut puhki.. :D )

Viimeisin "hankinta" on ollut Philipp Glassin Notes on a Scandal. Noudatti aika tarkasti The Hoursin kaavaa, keskitempoista, jousisoittimilla tehtyä musiikkia, jossa on vilkkautta, ahdistavuutta ja tarttuva sävel. Glassin elokuvamusiikki eroaa aika paljon hänen sinfonioistaan ja oopperoista, eritoten siten, ettei elokuvamusiikille tyypillisesti kuoroja käytetä ollenkaan (jopa hänen sinfonioissaan on kuorot).

Ehkä hieman pettymys levyksi. Toimii paremmin leffan kera, eikä Morning Passages -sävellyksen kaltaista todella tarttuvaa ja tunnelmallista vetoa löydy. Kuuntelee taustamusiikkina.
 • 0

#69
BlackFang

BlackFang
 • Members
 • 899 posts
 • GenderMale
 • LocationGrey Havens

. Ja sain huomata, että osasin kääntää yhden kappaleen nimen suomeksi, vaikka se japaniksi olikin laitettu (oo pisteet kotiin, kyl vielä joku päivä japanin hallitsen ;) )

Voitko kertoa tuon levyn esittäneelle mitä tuo kappale on suomeksi? :) Jotenkin on aina päässyt unohtumaan tuon asian selville ottaminen...


Viimeisin hankintani oli tänään postilaatikkoon tullut Pirates of the Caribbean: At World's End

Nyt on jo kertynyt pari kolme kuuntelukertaa levylle ja mieli tekisi nostaa tämä arvostuslistassani ohi Gladiaattorin 8) . Tämä potkii! On kuin suoniin kaadettaisiin sataoktaavista löpöä. Miten sitä ihminen voikin tuntea näin suurta pakahtumisen tunnetta musiikin vyöryessä tärykalvoille. Ja kuinka pieneksi sitä voi itensä tuntea tällaisen pauhun edessä. Koko äänimaailma ja kappalerakenne tuntuvat nyt olevan täydellisessä tikissä, hetkeäkään ei anneta mahdollisuutta tunnelman laskemiseen." Nostaa olematonta hattuaan Zimmerin suuntaan".
 • 0
Rational arguments don't usually work on religious people, otherwise there would be no religious people

- Doctor House

#70
Guest_AstrariX_*

Guest_AstrariX_*
 • Guests
Tarja Turunen ~ Happy New Year (Promo)
Nightwish feat. Jonsu ~ Erämaan Viimeinen
 • 0

#71
Guest_Savior_*

Guest_Savior_*
 • Guests
Joululahjaostoksiin kuuluu Smashing Pumpkinsin Zeitgeist. Itseäni levy ei kyllä houkuttele yhtään mutta kaipa tuo tulee kerran läpi kuunneltua.
 • 0

#72
Guest_1lona_*

Guest_1lona_*
 • Guests
Keltaisesta Jäänsärkijästä (paras levykauppa!) löytyi tänään hirveästi hyviä käytettyjä levyjä. Ostin kolme, olisin halunnut ainakin kymmenen.

Endstand - Spark
Melodista Hardcorepunkkia, tarttuvia ja meneviä biisejä. Varmaan paras bändin levy. Tosin olen vasta hiljattain löytänyt koko bändin, joten pitänee kuunnella lisää. Ja mennä Tavastialle tammikuussa näkemään livenä.

Katatonia - Viva Emptiness
Masentavaa, kaunista, ahdistavaa ja pimeää kansia ja kansilehteä myöten. Biisit kuulostavat aluksi melko samanlaisilta ja levy tasapaksulta, mutta avautuu vähitellen. Levyyn liittyy myös paljon henkilökohtaisia muistoja, nyt vasta ostin sen omaksi. Niin ja paras biisi on ehdottomasti Evidence.

Velcra - Between Force and Fate
Olen aivan koukussa tähän bändiin. Tämä toinen levy on kokonaisuudeltaan parempi kuin ensimmäinen. Raskaampi ja agressiivisempi. En ole kuullut uudelta, kolmannelta levyltä kuin pätkiä, mutta sillä Jessi Freyn mahtavat karjunnat on karsittu pois kokonaan ja musiikki on rauhallisempaa. Voi olla, että tykkäisin siitäkin, mutta kyllä tämä vihainen asenne iskee ja kovaa!

Myös Mokoman Luihin ja ytimiin pitää mainita. Sen tilasin heti ilmestymispäiväksi kotiin. Taas hyvä levy Mokomalta, mutta tarkemmin en osaa vielä sanoa, koska en ole ehtinyt kunnolla hahmottamaan koko levyä. Sillä on niin paljon ja niin erilaista materiaalia. Marko Annala on kyllä kehittynyt taas monipuolisissa tulkinnoissaan entistä paremmaksi. Kuulostaa mahtavalta! Luulen kuitenkin, ettei levy yllä samalle tasolle kuin Kuoleman laulukunnaat.
 • 0

#73
Cursarion

Cursarion
 • Moderator/Moderaattori
 • 1602 posts
 • GenderMale
 • LocationJoensuu, Finland
Manowar - Fighting the World
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Hyvä ihminen
Tarja - You Would Have Loved This
Kotiteollisuus - Vieraan sanomaa
Lordi - They Only Come Out at Night
Dream Theater - Metropolis 2000: Scenes from New York
 • 0
In the kingdom of the blind the one-eyed are kings (or queens)

#74
Guest_TheFourthHorseman_*

Guest_TheFourthHorseman_*
 • Guests

Katatonia - Viva Emptiness
Masentavaa, kaunista, ahdistavaa ja pimeää kansia ja kansilehteä myöten. Biisit kuulostavat aluksi melko samanlaisilta ja levy tasapaksulta, mutta avautuu vähitellen. Levyyn liittyy myös paljon henkilökohtaisia muistoja, nyt vasta ostin sen omaksi. Niin ja paras biisi on ehdottomasti Evidence.

Eikäs ole kun Will I Arrive. Ihan hyvä levy, vaatii vaan tietyn fiiliksen jossa ei yleensä tullu olevan.
Katatonia tosin on tehnyt parempaa monella levyllä, varsinkin VEta edeltäneellä Last Fair Deal Gone Downilla.

Ei ole tullut osteltua Primordialin jälkeen (toisaalta eihän mikään levy tunnu miltään To the Nameless Deadin jälkeen)...yhyy. Misery Indexiä olisi halu hommata, ja olisihan noita hamaan loppuun asti listalla.
 • 0

#75
Guest_Savior_*

Guest_Savior_*
 • Guests
Viva Emptinessi, on se tykki. Rumpalointi on likimain niin täydellistä että biisit on varmaanki soitettu tosi lyhyissä osissa purkkiin, mutta eipä tuo mitään; yhtä kaikki jälki on käsittämättömän hienoa. Will I Arrive on tosiaan hienoa kikkailua ja soundillisesti kokeilullista, samoin Complicity. Jos olisin toiminut Katatonian tuottajana, olisin liittänyt muutaman biisin toisiinsa -A Premonitionista alku ja jatkoksi Burn the Remebrance ja Walk by the Wire- niissä on niin paljon toisiinsa liittyviä ideoita että Opethmainen 10minsan epic olisi voinut olla paikallaan. Enivei, jos levy saa miettimään tuommoisia niin se ei voi olla ainakaan huono. :P

Primordial saattaisi olla hyvää settiä, mutta myspacesta kuunneltujen biisien perusteella liian tr00 eli tunkkainen soundi ei uppoa meikään. Livenä takuulla eri juttu, mutta sielläpä just ja just erottuvat rumpujen haitsut ei kiinnostakaan ketään vatun vertaa. ;)

Np. Katatonia - Ghost of töh Sun

Edited by Savior, 14 December 2007 - 03:54 PM.

 • 0
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users